Скільки заповідей в ісламіСкільки заповідей в ісламі

0 Comment

Молитва в ісламі – релігія іслам

В даний час в засобах масової інформації дуже багато говорять про Іслам і про мусульман, але більшість цих ефірів спрямовані на те, щоб очорнити Іслам. Найчастіше мусульман невиправдано зображують як фанатичних екстремістів лише через те, що вони слідують основним заповідей Ісламу. ЗМІ пішли ще далі і спотворили образ Ісламу, плутаючи культуру різних мусульманських народів і Іслам як такий. Основні приписи і істини Ісламу стали купувати дивні тлумачення, в той час як самі по собі вони є актами богослужіння, які прославляють благочестя і божественне свідомість. Мусульмани з упевненістю підтверджують, що лише Бог один заслуговує поклоніння. Вони вірять, що Мухаммад, нехай благословить його Господь, – Його Посланник. Вони постять, подають милостиню, прагнуть до Мекки. Крім того, мусульмани моляться п’ять разів на день

П’ять раз! Деякі, почувши це, хапаються за голову від подиву і починають дивуватися, скільки ж на це йде часу і як це все можна встигнути за 24 години. Інші, хто звик спілкуватися з Богом по-своєму, часто ставлять під сумнів правила і норми молитви в Ісламі. Бог, за їхніми словами, доступний в будь-який час. Але і відповідно до мусульманської віри, Бог теж доступний в будь-який час і в будь-якому місці. Мусульмани часто звертаються до Бога як протягом дня, так і ночі. Вони стягують руки вгору в молитві і просять Його про допомогу, благословення і прощення.

Однак це дійство мусульмани не розцінюють як молитву. Це називається благанням – коли людина звертається до Бога, щоб попросити Його про допомогу. Для мусульман молитва – це ряд ритуальних рухів і слів, виконуваних в певний час, п’ять разів на день. Аллах говорить в Корані: «Воістину, намаз наказаний віруючим в певний час» (Коран 4: 103). Мусульмани моляться рано вранці до сходу сонця, в середині дня, опівдні, на заході і вночі. Мусульмани моляться з послуху Богові, тому що вони вірять, що Аллах створив людство не для чого іншого, як для служіння Йому.

«Я створив джинів і людей тільки для того, щоб вони поклонялися Мені» (Коран 51:56).

Отже, для віруючої людини богослужіння – це спосіб життя. Молитва у встановлений час – це як нагадування нам, чому ми тут. Крім того, вона допомагає направити думки і дії людини в правильне русло, геть від гріха і на славу Аллаха. Пророк Мухаммад підкреслював важливість молитви, коли він говорив про можливість викорінити гріх. Він сказав: «Якби перед дверима кожного будинку була річка і ви б купалися в ній п’ять разів на день. Як ви думаєте, чи залишалася б на вас бруд після цього? »Вони відповіли:« Ні, не залишилося б і сліду бруду »Він сказав:« Це подібно п’яти молитвам в день: так Бог змиває з вас гріхи »[1]

Мусульмани моляться п’ять разів на день. По можливості чоловіки повинні молитися в мечеті або в чоловічому зборах. Жінки можуть молитися вдома. Віруючі моляться на самоті або в оточенні інших, вони моляться вдома або на роботі, в парках і мечетях. Вони встають, вклоняються, піднімають руки і опускаються. Іноді їхні голоси можна почути, іноді – ні, але слова завжди одні й ті ж. Коли мусульманин молиться, він або вона звертаються до Бога арабською мовою і використовують ті ж слова, що і інші мусульмани у всьому світі. В обряді і мовою молитви відбувається єднання мусульман.

Правителі стоять з бідняками, білі поруч з чорними, араби з європейцями. Віруючі підносять руки до вух і проголошують велич Бога. Це означає, що молитва розпочалася і що всі інші справи цього світу пішли на другий план. Зв’язок встановлена ​​і ось через кілька хвилин все до одного стоять в повному підпорядкуванні перед Богом і моляться. Примітно, що по-арабськи «молитва» буде «салят» – слово, що походить від кореня, що означає «зв’язуватися». Після цього мусульмани Новомосковскют першу главу Корану ( «відкривати»), а потім додають і інші розділи з Корану. Далі слід ряд ритуальних поклонів, супроводжуваних проголошенням величі і слави Аллаха.

У поклоні, коли молиться стосується чолом землі, він найбільше близький до Бога. У цей момент мусульманин може попросити Бога про допомогу, благословення або прощення (на будь-якій мові). В кінці мусульмани звертаються до Аллаха і просять його благословити пророків Мухаммада і Авраама. Молитва завершується словами Ас-Салям Алейкум ва Рахматуллахі (Мир Вам і вдячність Аллаху, і його благословення), які ви повинні вимовити, повернувши голову вправо, а потім повторити їх, повернувши голову вліво.

На цьому молитва завершується, і людина повертається до своїх мирських справах. Але ці кілька хвилин молитви віруючий був наодинці з Богом. Не має значення, молилися ви одні або разом з іншими віруючими, ця потаємна зв’язок завжди настає між Богом і конкретною людиною. Це хвилина блаженства і умиротворення. Молитва – це нагадування і заспокоєння. У будь-який час, кожен день, десь на Землі молиться хоч один мусульманин. Віруючий шукає заспокоєння, яке знаходить в близькості з Богом, і умиротворення, яке знаходить в божественної любові і благословення.

[1] сахих аль Бухарі і сахих Муслім.

  • Перший стовп Ісламу: Свідоцтво віри
  • Другий стовп ісламу: Молитва
  • Третій стовп ісламу: Обов’язкова милостиня
  • Четвертий стовп ісламу – пост в місяць Рамадан
  • П’ятий стовп ісламу: Паломництво (Хадж)
  • Хадж – подорож всього життя: день Арафата і приготування до нього (частина 1 з 2)
  • Хадж – подорож всього життя: ритуали Авраама (частина 2 з 2)
  • Поклоніння в Ісламі. Частина 1 з 3: Що таке поклоніння
  • Поклоніння в Ісламі. Частина 2 з 3: Зовнішні види поклоніння
  • Поклоніння в Ісламі. Частина 3 з 3: Всеосяжність поклоніння
  • День і ніч в місяці Рамадан. Денний пост (частина 1 з 2)
  • День і ніч в місяці Рамадан. Денний пост (частина 2 з 2)
  • Лист Малкольма Ікс з Мекки
  • Рамадан і Пост: Нічна молитва і інші обряди поклоніння (частина 2 з 2)
  • Чому мусульмани постять? (Частина 1 з 2)
  • Історія Хаджу
  • Милість, віра і вчинки: складові віри (частина 1 з 4)
  • Милість, віра і справи: слова, діяння і любов Бога (частина 2 з 4)
  • Милість, віра і вчинки: милість Господа (частина 3 з 4)
  • Милість, віра і вчинки: «тільки віра» і Біблія (частина 4 з 4)
  • Пророк в місяць Рамадан
  • Чому мусульмани люблять місяць Рамадан
  • Духовність і місяць Рамадан
  • Рамадан закінчився. Що слід робити тепер?
  • Хадж – велике паломництво (частина 1 з 2)
  • Хадж – велике паломництво (частина 2 з 2)
  • Рамадан і Пост. Частина 1 з 2: Пост
  • Мудрість в словах і рухах молитви. Частина 1 з 2: Чи можуть певні положення тіла зробити людину ближче до свого Господа?
  • Мудрість в словах і рухах молитви. Частина 2 з 2: Найкращі положення і благання з проханням про допомогу

Цей сайт призначений як для початківців мусульман, так і для представників інших релігій. Тут Ви знайдете багато коротких, але в той же час дуже пізнавальних статей про різні аспекти Ісламу. Сайт оновлюється щотижня. Також ми надаємо можливість отримання консультацій в режимі реального часу.

A website of the Cooperative Office for Dawah in Rawdah
# X623; # x62D; # x62F; # X645; # x648; # x627; # x642; # x639; # X627; # x644; # x645; # x643; # x62A; # x628; # X627; # x644; # x62A; # x639; # x627; # x648; # x646; # x64A; # X644; # x644; # x62F; # x639; # x648; # x629; # X648; # x627; # x644; # x625; # x631; # x634; # x627; # x62F; # X628; # x627; # x644; # x631; # x648; # x636; # x629;

Developed and operated by Fancy Technology Est.
# X62A; # x637; # x648; # x64A; # x631; # X648; # x62A; # x634; # x63A; # x64A; # x644; # X645; # x624; # x633; # x633; # x629; # X62E; # x64A; # x627; # x644; # X627; # x644; # x62A; # x642; # x646; # x64A; # x629;

Web Design Dubai Cactimedia

Схожі статті

✅Повідомлення про Мойсея та його заповіді

Мойсей – біблійний пророк, рятівник народу ізраїльського. Саме Мойсей, як пишеться в Старому Завіті Біблії, вивів євреїв з єгипетського полону в землю обітовану – тобто в Ізраїль.

Народження пророка. Доля Мойсея була дивовижна. Він народився в простій єврейській родині в Стародавньому Єгипті, але не судилося йому рости зі своїми батьками. У той час у Єгипті народжувалося багато єврейських дітей, і фараон Єгипту вирішив скоротити їх число.

Фараон вів війну з сусідами і побоювався, що сусіди можуть переманити єгипетських євреїв на свою сторону. Тому він дав наказ вбивати новонароджених хлопчиків у сім’ях єгиптян.

Мати Мойсея приховала сина від стражників, поклала його в вербову кошик і віднесла в очерети до річки Ніл. Там вона залишила дитину і пішла.

Трохи згодом на це місце прийшла купатися перед сном дочка самого фараона Єгипту.

Почувши плач, вона веліла слугам знайти дитину в заростях і взяла його до себе, хоча розуміла, що малюк – з єврейських дітей. Мойсей виріс в палаці, в багатстві і добробуті, як рідний син дочки фараона. Він не знав горя, бід і принижень.

Явище Бога Мойсеєві. Коли Мойсей виріс, він побачив одного разу, як єгиптянин б’є єврея, і заступився за нього. Вийшла бійка, в якій Мойсей убив єгипетського стражника. Щоб сховатися від гніву фараона, Мойсей втік з Єгипту в пустельні землі.

Одного разу ніч Мойсей побачив посеред пісків кущ, який горів, але не згорав – Неопалиму купину. Тут же пролунав голос Бога, який наказав Мойсеєві повертатися в Єгипет і вивести єврейський народ з єгипетського рабства.

Десять заповідей

Єгипетський фараон не хотів відпускати від себе своїх рабів, але Бог послав на Єгипет безліч лих – десять страт, поміж яких були:

В результаті євреї все ж пішли з Єгипту. Поневіряння євреїв по пустелі тривали сорок років. У цей час Бог покликав Мойсея до себе на гору Синай.

Коли Мойсей піднявся туди, він зустрів там ангела, і той передав йому кам’яні скрижалі, на яких було написано десять заповідей. За цим заповідям потрібно було жити, і хто зберігає дані заповіді вважався праведником. А що не дотримується – грішником перед Богом.

Заповіді, серед яких – не вбий, не вкради, не чини перелюбу, не сотвори собі кумира, не бажай чужого, шануй батька свого і матір свою, і шануй єдиного Бога, священні для християн усього світу і сьогодні. Це основний закон як християнства, так і іудаїзму.

Повернувшись з гори Синай до євреїв, Мойсей виявив, що вони змайстрували собі фігуру золотого тільця і ​​поклоняються йому. У гніві Мойсей розбив свої скрижалі із заповідями про землю.

Довелося йому повертатися на гору Синай до ангела вдруге. Коли євреї досягли, нарешті, землі обітованої, Ізраїлю, Мойсей пішов до Бога.

Таблиця з поясненнями на тему “Мойсей та його заповіді”

АспектОписПриклади/ДеталіЦікаві факти
Хто такий МойсейМойсей – важлива фігура в іудаїзмі, християнстві та ісламі, відомий як пророк та вождь євреїв.Вивів євреїв з єгипетського рабства, відомий своєю роллю у подіях Виходу.Мойсей вважається одним із найбільших пророків у багатьох релігіях.
Десять заповідейНабір моральних та релігійних принципів, які, за віруваннями, були дані Мойсею Богом на горі Синай.Заповіді включають принципи, такі як заборона на вбивство, крадіжку, брехню, заздрість.Десять заповідей вважаються фундаментом для юдейського та християнського морального кодексу.
Значення Мойсея у релігіїМойсей є центральною фігурою в історії визволення євреїв і формування їхньої ідентичності як народу.Виведення євреїв з Єгипту, перехід через Червоне море, отримання заповідей.Історія Мойсея та Виходу є ключовою темою у Песах (єврейський Великдень).
Вплив на культуруМойсей та його заповіді мають глибокий вплив на західну культуру, законодавство та мораль.Вплив на законодавчі системи, мистецтво, літературу.Образ Мойсея і його діяння були предметом численних художніх, літературних та кінематографічних творів.

Висновок

Мойсей та його заповіді відіграють ключову роль у релігійних традиціях іудаїзму, християнства та ісламу. Його вчення та історія життя мають значний вплив на моральні та етичні норми, а також на культурне та соціальний розвиток багатьох суспільств.

Історія Мойсея з її акцентом на свободу, законність та моральність продовжує бути важливою та надихаючою для людей у всьому світі.