Скільки років Ялті сьогодніСкільки років Ялті сьогодні

0 Comment

Зміст:

Пенсійний вік: коли можна вийти на пенсію в Україні, який потрібен стаж

Ми розповімо, у скільки років і за яких умов можна вийти на пенсію в Україні

Рано чи пізно у кожного українця постає питання, у скільки років і за яких умов можна вийти на пенсію у нашій країні. Ми розповімо, у якому віці йдуть на пенсію в Україні, яким для цього має бути трудовий стаж, а також розглянемо пенсійний вік у різних країнах світу.

Пенсійний вік в Україні. Фото: pexels.com

У якому віці йдуть на пенсію в Україні

В Україні вік виходу на пенсію залежить від страхового стажу. З 2023 року діють такі критерії:

— Чоловіки та жінки можуть вийти на пенсію у віці 60 років за наявності страхового стажу не менше ніж 30 років.

— Якщо страховий стаж становить від 20 до 30 років, вихід на пенсію можливий у 63 роки.

— Для тих, у кого стаж становить від 15 до 20 років, можливий вихід на пенсію у 65 років.

Окремим категоріям громадян можуть призначатися пенсії до 60 років.

Скільки років має бути трудовий стаж для виходу на пенсію

Вимоги до стажу для виходу на пенсію в Україні збільшуватимуться до 2028 року. Наприклад, для виходу на пенсію у 60 років у 2023 році необхідно мати від 30 років стажу, а от у 2028 році знадобиться вже 35 років страхового стажу.

Скільки років стажу потрібно для виходу на пенсію у 60 років

Щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно:

– у 2023 році – від 30 років стажу;

– у 2024 році – від 31 року стажу;

– у 2025 році – від 32 років стажу;

– у 2026 році – від 33 років стажу;

– у 2027 році – від 34 років стажу;

– У 2028 році – від 35 років стажу.

Скільки потрібно років стажу, щоб вийти на пенсію у 63 роки

Для виходу на пенсію у 63 роки необхідно:

– у 2023 році – від 20 до 30 років стажу;

– у 2024 році – від 21 до 31 року стажу;

– у 2025 році – від 22 до 32 років стажу;

– у 2026 році – від 23 до 33 років стажу;

– у 2027 році – від 24 до 34 років стажу;

– У 2028 році – від 25 до 35 років стажу.

Який стаж потрібно мати, щоб вийти на пенсію у 65 років

Для виходу на пенсію у 65 років потрібно:

– у 2023 році – від 15 до 20 років стажу;

– у 2024 році – від 15 до 21 року стажу;

– у 2025 році – від 15 до 22 років стажу;

– у 2026 році – від 15 до 23 років стажу;

– у 2027 році – від 15 до 24 років стажу;

– У 2028 році – від 15 до 25 років стажу.

Як дізнатися свій страховий стаж

Від кількості років стажу залежить, у якому віці ви можете вийти на пенсію. Як зазначили у Пенсійному фонді України, здійснити перевірку вашого страхового стажу можна на Пенсійному порталі. На порталі у вашому особистому кабінеті зліва ви легко знайдете розділ під назвою “Мій страховий стаж”, де ви зможете переглянути докладну інформацію про свій страховий стаж та сплачені внески.

Хто може вийти на пенсію у 55 років

Вийти на пенсію у 55 років можна, маючи стаж на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці (за Списком №2 виробництв, робіт, професій, посад та показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України).

— Для чоловіків це можливо зі страховим стажем від 29 до 30 років, за умови, що вони відпрацювали на таких роботах не менше ніж 12 років та 6 місяців.

— Для жінок вихід на пенсію у 55 років доступний зі страховим стажем від 24 до 25 років, якщо вони мають стаж роботи на вказаних професіях не менше ніж 10 років.

Якщо працівнику не вистачає стажу на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці, але він має не менше половини необхідного стажу на них, то можливе призначення пенсії на пільгових умовах із зменшенням пенсійного віку. Чоловікам зменшується пенсійний вік на 1 рік за кожні 2 роки та 6 місяців такої роботи.

Пенсійний вік у різних країнах світу

У Китаї один із найнижчих вікових порогів для виходу на пенсію. Чоловіки можуть виходити на пенсію у віці 60 років, “білі комірці” — у 55 років, а жінки, які працюють на заводах, можуть вийти на пенсію у віці 50 років.

Середній пенсійний вік для чоловіків у ЄС становить 64,3 років, а для жінок – 63,5 років. У більшості європейських країн пенсійний вік – 65 років і вище. Греція, Італія, Люксембург та Словенія мають найнижчий пенсійний вік серед країн-членів ЄС – 62 роки як для чоловіків, так і для жінок.

У США немає загального віку виходу на пенсію. Він визначається на основі дати народження та професії. Наприклад, військові та поліцейські можуть вийти на пенсію після 20 років роботи за певних умов. Загалом у США більшість громадян виходять на пенсію у віці від 65 до 67 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

  • пенсія
  • пенсійний вік
  • трудовий стаж
  • страховий стаж
  • пенсія в Україні
  • у якому віці можна вийти на пенсію
  • вихід на пенсію

Скільки років було б Ісусові сьогодні, якби Він був живий? (2023)

Хоча Ісус живе донині, Він більше не живе на Землі як людина. Він назавжди прийняв Свою духовну форму, щоб жити на Небесах з Богом. Проте багато хто задається питанням, скільки років було б людській формі Ісуса, якби Він був живий сьогодні. Давайте розглянемо цю тему ближче і дізнаємося більше про Господа і Спасителя.

Хто такий Ісус Христос?

Майже всі основні світові релігії погоджуються, що Ісус був пророком, великим учителем або Сином Божим. Біблія, з іншого боку, вчить нас, що Ісус був набагато більше, ніж пророком, учителем або побожною людиною. Насправді, Ісус є частиною Трійці – Отець, Син, Святий Дух – три частини, що створюють Бога. Ісус служить як Син Божий і фізичне представництво Ісуса в людстві.

Згідно з Біблією, Ісус буквально є втіленим Богом. В Івана 10:30 Ісус сказав: “Бо ти, проста людина, називаєш себе Богом”. На перший погляд, це не може здатися претензією на те, що Він є Богом. Однак зверніть увагу на реакцію юдеїв на Його слова. За богохульство: “Я і Отець – Одне”, вони хотіли побити Ісуса камінням (Івана 10:33).

В Івана 8:58 Ісус стверджує, що існував ще до народження Авраама, що часто асоціюється з Богом. Стверджуючи про передіснування, Ісус застосував до Себе слово “Я є” (Вихід 3:14). Інші біблійні натяки на те, що Ісус є Богом у плоті, включають Івана 1:1, де сказано: “Слово було Бог”, і Івана 1:14, де сказано: “Слово стало тілом”.

Ісус потребував і божественності, і людяності. Оскільки Він Бог, Ісус міг вгамувати Божий гнів. Оскільки Ісус був людиною, Він міг померти за наші гріхи. Божественно-людський Ісус є ідеальним Заступником за Бога і людство (1 Тимофія 2:5). Тільки вірою в Христа можна спастися. Він заявив: “Ісус промовив до нього: “Я є дорога, і істина, і життя. Ніхто не приходить до Отця, як тількичерез Мене” (Івана 14:6).

Що Біблія говорить про Ісуса?

Уся Біблія зосереджена на Богові та Його стосунках з єврейським народом, Його обраним народом. Ісус з’являється в історії вже в Бутті 3:15, першому пророцтві про прийдешнього Спасителя, разом з причиною, чому Спаситель був потрібен в першу чергу. Багато віршів про Ісуса, але Івана 3:16-21 роблять розуміння мети Ісуса досить чітким.

“Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. Бо не послав Бог Сина Свого на світ, щоб світ засудити, але щоб світ спасся через Нього. Хто вірує в Нього, той не засуджений, а хто не вірує, той уже засуджений, бо не увірував в ім’я Сина ЄдинородногоІ ось суд: Світло прийшло у світ, а люди полюбили темряву, а не світло, бо діла їхні були злі. Бо кожен, хто чинить лихе, ненавидить світло і не приходить до світла, щоб не виявилися діла його; а хто чинить правду, приходить до світла, щоб було ясно, що діла його в Бозі”.

Що означає “до нашої ери” і “після нашої ери”?

Більшість людей вважає, що абревіатури до н.е. і після н.е. означають “до Христа” і “після смерті” відповідно. Це лише частково вірно. По-перше, до н.е. означає “до Христа”, а після н.е. – “в рік Господній”, скорочено до “Anno Domini” (латинська форма).

Діонісій Ексигус, християнський монах, запропонував ідею датування років від народження Ісуса Христа у 525 році. Протягом наступних століть ця система стала стандартною для юліанського та григоріанського календарів і поширилася по всій Європі та християнському світі.

Н.е. – це абревіатура для позначення “загальної (або сучасної) ери”, тоді як Д.н.е. – це абревіатура для позначення “до загальної (або сучасної) ери”. Ці абревіатури мають коротшу історію, ніж до н.е. та н.е., але вони з’явилися на початку 1700-х рр. Вони використовувалися єврейськими вченими понад століття, але стали більш популярними у другій половині ХХ ст., замінивши до н.е. та н.е. у низці наукових праць.у різних сферах, особливо в науці та академічному середовищі.

Коли народився Ісус?

Біблія не вказує дату або рік народження Ісуса у Вифлеємі. Однак, часовий проміжок стає більш керованим після ретельного дослідження історичної хронології. Ми знаємо, що Ісус народився під час правління царя Ірода, який помер близько 4 р. до н.е. Крім того, коли Йосип і Марія втекли з Ісусом, Ірод наказав вбити всіх хлопчиків у віці до двох років в районі Вифлеєма, що зробилоІсусу було менше двох років, коли помер Ірод. Його народження мало відбутися між 6 і 4 роками до нашої ери.

Хоча ми не знаємо точного дня, коли народився Ісус, ми святкуємо 25 грудня. Деякі біблійні підказки говорять нам, що Ісус, ймовірно, народився між квітнем і жовтнем, а не наприкінці року. Точна дата і час залишаться загадкою, оскільки жодні записи не містять цієї інформації, і ми можемо лише здогадуватися про це.

Коли помер Ісус?

Смерть і воскресіння Ісуса Христа є найважливішими подіями, що відбулися з моменту створення світу. Кілька доказів вказують на день смерті Ісуса. Ми датуємо початок служіння Івана Хрестителя приблизно 28 або 29 роком нашої ери на основі історичного твердження в Луки 3:1 про те, що Іван почав проповідувати на п’ятнадцятому році правління Тиберія. Тиберій був коронований.Якби Ісус охрестився, Його кар’єра тривала б приблизно три з половиною роки, починаючи з 29 р. н.е. і закінчуючи 33 р. н.е. Якби Ісус охрестився, Його кар’єра тривала б близько трьох з половиною років.

Загальноприйнято вважати, що правління Понтія Пілата в Юдеї тривало з 26 по 36 рр. н.е. Розп’яття відбулося в п’ятницю під час Пасхи (Марка 14:12), що в поєднанні з датою служіння Івана дозволяє віднести його до 3 або 7 квітня 33 р. н.е. Хоча більш ранній початок служіння Івана Хрестителя використовується для обґрунтування більш пізньої дати.

Скільки років було Ісусу, коли Він помер?

Згідно з Луки 3:23, земне служіння Ісуса тривало приблизно від трьох до трьох з половиною років. Вчені в цілому сходяться на думці, що Ісус помер між 33 і 34 роками. Згідно з трьома пасхальними святами, згаданими в Біблії, Ісус, ймовірно, провів близько трьох з половиною років у публічному служінні. Це означає, що служіння Ісуса завершилося в 33 році.

В результаті, Ісус, швидше за все, був розп’ятий в 33 р. н.е. Інша теорія обчислює початок служіння Ісуса по-іншому, що призводить до дати розп’яття 30 р. н.е. Обидві ці дати відповідають історичним даним про те, що Понтій Пилат правив Юдеєю з 26 по 36 р. н.е., а первосвященик Кайяфа також був на посаді до 36 р. н.е. За допомогою невеликих математичних обчислень ми можемо визначити, що Ісусу було приблизно 36-37 р. н.е.років, коли Його земна форма померла.

Скільки років було б Ісусу Христу зараз?

Точний вік Ісуса невідомий, оскільки Він більше не існує як людина. Якби Ісус народився в 4 р. до н.е., як прийнято вважати, то зараз Йому було б близько 2056 років. Пам’ятайте, що Ісус Христос – Бог у плоті. Однак Він не старіє, тому що, як і Отець, Він вічний. І в Івана 1:1-3, і в Приповістях 8:22-31 вказується, що Ісус провів час на Небесах разом з Отцем, перш ніж прийти на Землю в образі людської істотищоб врятувати людство.

Ісус все ще живий

Коли Ісус помер на хресті, через три дні Він воскрес із мертвих (Матвія 28:1-10). Він перебував на Землі близько сорока днів, перш ніж вознісся на Небо, щоб сісти поруч з Богом (Луки 24:50-53). Коли Ісус воскрес, Він повернувся саме в небесній формі, що дозволило Йому також вознестися на Небо. Одного разу Він повернеться ще дуже живим, щоб завершити боротьбу (Об’явлення 20).

Ісус був повністю людиною і повністю божественним ще до того, як Земля була створена Словом Божим, згідно з Филип’янам 2:5-11 (пор. Івана 1:1-3). Божий Син ніколи не вмирав; Він вічний. Не було часу, коли Ісус не був живий; навіть коли Його тіло було поховане, Він переміг смерть і продовжував жити, покинувши Землю і оселившись натомість на Небесах.

На Небесах Ісус фізично присутній з Отцем, святими ангелами і кожним віруючим (2 Коринтян 5:8). Він сидить праворуч Отця, вище самих небес (Колосян 3:1). Ефесян 4:10. “Він завжди живе, щоб заступатися” за Своїх земних прихильників донині (Євреїв 7:25). І Він обіцяв повернутися (Івана 14:1-2).

Те, що Господь зараз не присутній серед нас у плоті, не робить Його неіснуючим. Після 40-денного навчання учнів Ісус вознісся на Небо (Лк. 24:50). Померла людина не може потрапити на Небо. Ісус Христос фізично живий і спостерігає за нами прямо зараз.

Моліться Йому, коли хочете, і читайте Його відповіді в Писанні, коли хочете. Господь хоче, щоб ви приносили Йому все, що вас турбує. Він бажає стати постійною частиною вашого життя. Ісус не є історичною особою, яка жила і померла. Натомість, Ісус – Божий Син, який взяв на себе наше покарання, померши за наші гріхи, будучи похованим, а потім воскреснувши.

Висновок

Господь Ісус Христос разом з Отцем і Святим Духом завжди існували і будуть існувати. Ісус все ще живий і хоче говорити з тобою прямо зараз через молитву. Хоча ти не можеш бути з Його фізичною сутністю на Землі, ти можеш провести з Ісусом вічність на Небесах, бо Він все ще живе і царює вічно.

Melvin Allen

Мелвін Аллен пристрасно вірить у слово Боже та віддано вивчає Біблію. Маючи понад 10 років досвіду служіння в різних міністерствах, Мелвін розвинув глибоку вдячність за змінну силу Святого Письма в повсякденному житті. Він має ступінь бакалавра богослов’я в авторитетному християнському коледжі та зараз здобуває ступінь магістра з бібліїстики. Як автор і блогер, місія Мелвіна полягає в тому, щоб допомогти людям краще зрозуміти Святе Письмо та застосовувати вічні істини у своєму повсякденному житті. Коли він не пише, Мелвін любить проводити час із сім’єю, досліджувати нові місця та брати участь у громадській діяльності.