Як вступити на службу до церквиЯк вступити на службу до церкви

0 Comment

Київська духовна академія — вищий богословський навчальний заклад Української Православної Церкви, є науково-богословським та освітнім центром, що здійснює підготовку священнослужителів, викладачів богословських навчальних закладів, фахівців в області богословської науки. Термін навчання — 3,5 роки. Навчання платне.

Чоловіки і хлопчики перед входом в храм зобов'язані зняти головний убір, а жінки покрити голову хусткою на знак покори перед Господом. До святого храму входимо тихо й побожно, з вірою та смиренням, бо входимо до святині, де все освячене, де з нами невидимо перебуває Сам Господь Бог наш.

У католицькій церкві віруючі встають на коліна під час причастя, а також під час миропомазання єпископом. Під час рукоположення в священики посвячуваний також стає на коліна перед єпископом або архієпископом. Ті, що каються, також можуть ставати на коліна перед священиком під час сповіді.

Перед входом в храм потрібно зупинитися і тричі перехреститися. Для тих, хто зібрався переступити поріг церкви в перший раз, це просте дійство нерідко представляє більшу проблему. Не поспішайте заходити в храм, якщо ваша рука відмовляється коритись і ніяк не хоче хреститися. Ви духовно не готові до спілкування з Богом.

Більшість Священики отримують заробітну плату від 2 941 ₴ до 6 570 ₴ на місяць у 2024. Щомісячна заробітна плата для початкового рівня Священики коливається від 2 941 ₴ до 6 505 ₴. Після отримання 5-річного досвіду роботи, їх дохід буде між 3 251 ₴ і 7 259 ₴ на місяць.





Перед входом у храм потрібно перехреститися, вклонитися тричі, дивлячись на образ Спасителя, і молитися до першого поклону: «Боже, будь милостивий мені, грішному».