Чому Послух і Анастасиз розлучилисяЧому Послух і Анастасиз розлучилися

0 Comment

40 головних біблійних віршів про послух Богу (слухняність Господу)

Наш послух Господу походить від нашої любові до Нього і нашої вдячності за велику ціну, яка була заплачена за нас. Ісус закликає нас до послуху. Фактично, послух Богу – це акт поклоніння Йому. Давайте дізнаємося більше нижче і прочитаємо безліч місць з Писання про послух.

Християнські цитати про послух

“У жодній душі не буде миру, доки вона не захоче слухатися голосу Божого”, – Д. Л. Муді.

“Віра ніколи не знає, куди її ведуть, але вона любить і знає Того, хто веде” – Освальд Чемберс

“Бог не має більш дорогоцінного дару для церкви чи епохи, ніж людина, яка живе як втілення його волі і надихає оточуючих вірою в те, що може зробити благодать”, – Ендрю Мюррей.

“Рішення перше: я буду жити для Бога. Рішення друге: якщо ніхто інший не буде, я все одно буду.” Джонатан Едвардс

“Справжня віра неминуче проявляється у виконанні справ послуху. Виконання справ є результатом віри і плодом виправдання.” – Р.К. Спроул

“Безпечне місце – це слухняність Божому Слову, самотність серця і свята пильність”. А.Б. Сімпсон

“Подібно до того, як слуга знає, що він повинен в усьому слухатися свого пана, так само відданість беззаперечному і беззаперечному послуху повинна стати основною характеристикою нашого життя”, – Ендрю Мюррей.

“Наш послух Божим заповідям є природним наслідком нашої безмежної любові та вдячності за Божу доброту”, – Дітер Ф. Ухтдорф

“Якщо ви знаєте, що Бог любить вас, ви ніколи не повинні ставити під сумнів Його вказівки. Вони завжди будуть правильними і найкращими. Коли Він дає вам вказівки, ви не просто повинні дотримуватися їх, обговорювати їх або дискутувати з ними. Ви повинні виконувати їх.” Генрі Блекейбі

“Бог шукає охочих сердець. У Бога немає улюбленців. Ви не повинні бути особливими, але ви повинні бути доступними.” Вінкі Пратні

“Якщо ти віриш у те, що тобі подобається в Євангелії, і відкидаєш те, що тобі не подобається, то ти віриш не в Євангеліє, а в самого себе”, – Августин Блаженний.

“Ми відповідальні за те, щоб слухатися волі Божої, але ми залежимо від Святого Духа, який дає нам силу для цього”. Довіряти Богові, 1988, с. 197. Використано з дозволу NavPress – www.navpress.com. Всі права захищені. Придбайте цю книгу!” Джеррі Бріджес.

Біблійне визначення послуху

У Старому Завіті єврейські слова “Шама” і “Хупако” часто перекладаються як “слухатися” і “слухати з покірністю”. Це слово несе в собі відтінок пошани і слухняності, субординації, як солдат, що підпорядковується офіцерові. У Новому Завіті ми також маємо слово “Пейто”, що означає підкорятися, піддаватися, довіряти, вірити в.

1) Второзаконня 21:18-19 “Якщо в когось є син упертий та непокірний, що не слухається голосу батька свого та голосу матері своєї, і, хоч вони наставляють його, не слухає їх, 19 то нехай батько його та мати його візьмуть його, і виведуть його до старшин міста свого при брамі того місця, де він живе”.

2) 1 Самуїла 15:22 “І сказав Самуїл: “Хіба Господь так любить цілопалення та жертви, як слухняність голосу Господньому? Ось, слухняність краща за жертву, а слухняність – за баранячий жир”.

3) Буття 22:18 “і в потомстві твоєму благословляться всі народи землі, бо ти послухався голосу Мого”.

4) Ісаї 1:19 “Якщо ви бажаєте і будете слухняні, то будете їсти добро землі”.

5) 1 Петра 1:14 “Як слухняні діти, не уподібнюйтесь пристрастям колишнього вашого невігластва”.

6) Римлянам 6:16 “Хіба ви не знаєте, що коли ви комусь видаєте себе за слухняних рабів, то ви раби того, кому коритеся, або гріха, що веде до смерти, або послуху, що веде до праведности?”

7) Ісус Навин 1:7 “Будь сильний і мужній, пильнуй дотримання всього закону, що дав тобі Мойсей, слуга мій, не ухиляйся від нього ні праворуч, ні ліворуч, щоб мати успіх, куди б ти не пішов”.

8) Римлянам 16:26-27 “але тепер відкрилося і через пророчі писання стало відоме всім народам, за велінням вічного Бога, на послух віри, – єдиному премудрому Богові слава навіки через Ісуса Христа! Амінь”.

9) 1 Петра 1:22 “Очистивши душі ваші послухом правді для щирої братерської любові, любіть один одного щиро від чистого серця”.

10) Римлянам 5:19 “Бо як через непослух одного чоловіка багато стали грішниками, так через послух одного чоловіка багато стануть праведними”.

Послух і любов

Ісус прямо заповідав, щоб ми слухалися Його як вираз нашої любові до Нього. Справа не в тому, що ми можемо заслужити Божу любов до нас, а в тому, що переповнення нашої любові до Нього проявляється в нашому послуху. Ми прагнемо слухатися Його, тому що дуже сильно любимо Його. І єдиний спосіб, яким ми можемо любити Його, – це тому, що Він перший полюбив нас.

11) Івана 14:23 “Ісус відповів і промовив до нього: “Хто любить Мене, той дотримає Моє слово, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього і оселимося з ним”.

12) 1 Івана 4:19 “Ми любимо, бо Він перший полюбив нас”.

13) 1 Коринтян 15:58 “Отож, брати мої улюблені, будьте тверді, непохитні, завжди цілком віддані ділу Господньому, знаючи, що в Господі ваша праця не марна”.

14) Левит 22:31 “Пильнуй заповідей Моїх, бо Я Господь”.

15) Івана 14:21 “Хто має Мої заповіді і виконує їх, той любить Мене. Хто любить Мене, того полюбить Отець Мій, і Я полюблю їх і явлюся їм”.

16. Матвія 22:36-40 “Учителю, яка найбільша заповідь у Законі?” 37 Ісус відповів: “Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. 38 Це перша й найбільша заповідь. 39 А друга подібна до неї: Люби ближнього твого, як самого себе. 40 На цих двох заповідях увесь Закон і пророки тримаються.”

Радість послуху

Нам наказано радіти в Господі – мати радість, а радість від Бога є актом послуху, а не лише його причиною. Радість у нашій спасенній вірі є коренем будь-якого послуху – радість є плодом послуху, але не лише його плодом. Коли ми слухаємося Бога, Він обіцяв благословити нас.

17) Второзаконня 5:33 “А ти йди дорогою, що Господь, Бог твій, заповідав тобі, щоб ти жив і був у достатку, і щоб довгі були твої дні на землі, якою ти володітимеш”.

18) Римлянам 12:1 “Отож, благаю вас, брати й сестри, з огляду на Боже милосердя, приносьте тіла ваші на жертву живу, святу, приємну Богові, – це ваше правдиве й належне поклоніння”.

19) Римлянам 15:32 “Щоб я прийшов до вас з радістю, з волі Божої, і у вашому товаристві освіжився”.

20) Псалом 119:47-48 “Бо я тішуся заповідями Твоїми, бо люблю їх; я тягнуся до заповідей Твоїх, які люблю, щоб роздумувати над постановами Твоїми”.

21) Євреїв 12:2 “Спрямуймо наші очі на Ісуса, першопрохідця і досконалого віри. За радість, що перед Ним була, Він перетерпів хрест, погордувавши соромом, і сів праворуч престолу Божого”.

Наслідки непослуху

Неслухняність, навпаки, є нездатністю почути Боже Слово. Неслухняність – це гріх. Вона призводить до конфлікту і відокремлення від Бога. Бог, як люблячий Батько, карає Своїх дітей, коли вони не слухаються. Хоча послух часто буває важким, ми повинні бути готовими слухатися Бога, незважаючи на ціну. Бог гідний нашої повної відданості.

22) Євреїв 12:6 “Кого любить Господь, того карає, і бичує кожного сина, якого приймає”.

23. Йона 1:3-4 “А Йона втік від Господа і попрямував до Таршішу. Він прийшов до Йоппи, де знайшов корабель, що прямував до того порту. Заплативши за проїзд, він зійшов на нього і поплив до Таршішу, щоб утекти від Господа. 4 Тоді Господь послав на море сильний вітер, і здійнялася така буря, що корабель загрожував розбитися.”.

24. Буття 3:17 “І сказав Адамові: “За те, що ти послухав дружину свою і з’їв плід з дерева, про яке Я заповідав тобі: “Не їж від нього”, проклята земля за тебе, що в муках будеш їсти з неї їжу по всі дні життя твого”.

25. Приповістей 3:11 “Сину мій, не погорджуй Господнім покаранням і не гнівайся на Його докір”.

Спасіння: послух чи віра?

Людина народжується абсолютно зіпсованою і злою. Гріх Адама настільки спотворив світ, що людина не шукає Бога. Таким чином, ми не можемо підкорятися без того, щоб Бог не дав нам благодать, щоб ми могли підкорятися. Багато людей думають, що вони повинні зробити дуже багато добрих справ, щоб потрапити на небо, або що їхні добрі справи можуть звести нанівець їхні погані. Це не біблійне. Писання ясно говорить: ми врятовані благодаттю і милістю.на самоті.

Яків показує нам, як це відбувається. У своєму листі він звертається до віруючих. Він визнає, що їхнє спасіння – це діяння Суверенного Бога, який врятував їх “Словом Істини”. Отже, між Яковом і Павлом немає ніякого протиріччя. Яків не обговорює питання виправдання або приписування, а говорить про людину, чия віра є лише на словах, а її життя не відображає її віри.Яків розрізняє тих, хто сповідує віру, але не має спасительної віри. Іншими словами, Яків вказує на спосіб відокремити істинних віруючих від фальшивонавернених.

Ми живемо слухняно і приносимо “добрі плоди” як доказ того, що Бог змінив наше серце. У момент нашого спасіння Бог дає нам нове серце з новими бажаннями. Ми все ще перебуваємо у плоті, тому все ще будемо робити помилки, але тепер ми прагнемо Божих речей. Ми врятовані лише благодаттю через віру в одного Христа – і доказом нашої віри є плоди наших дій.покірність.

26) Ефесянам 2:5 “коли ми були мертві в наших гріхах, оживив нас разом з Христом (благодаттю ви спасенні)”

27) Ефесянам 2:8-9 “Бо благодаттю ви спасенні через віру, і то не від вас, це дар Божий, 9 а не діла, щоб ніхто не хвалився”.

28) Римлянам 4:4-5 “А тому, хто працює, заробітна плата зараховується не як дар, а як обов’язок. 5 А тому, хто не працює, але надіється на Бога, що оправдовує нечестивих, віра його зараховується як праведність”.

29) Якова 1:22 “Але будьте виконавцями слова, а не тільки слухачами, що обманюють самих себе”.

30) Якова 2:14-26 “Яка користь, брати мої та сестри, коли хтось каже, що має віру, а діл не має? Чи спасе його така віра? Коли брат чи сестра без одягу і не має щоденної їжі, а хтось із вас скаже їм: “Ідіть з миром, не мерзніть і ситі будьте”, але не дасте їм того, чого потребує тіло, то яка з того користь? Так само й віра, коли не має діл, мертва від того, щоА хтось скаже: “Ти маєш віру, а я маю діла.” Покажи мені свою віру без діл, і я покажу тобі віру своїми ділами. Ти віриш, що Бог єдиний. Добре! Навіть демони вірять – і ті тремтять. Нерозумна людино! Ти хочеш дізнатися, що віра без діл марна? Хіба Авраам, батько наш, не виправдався ділами, коли приніс на жертовник Ісаака, сина свого? Ти бачиш, що вірадіяв разом із ділами своїми, і ділами віра сповнилася, і збулося Писання, що говорить: Авраам повірив Богові, і це йому зараховано за праведність, і він названий другом Божим. Бачиш, що людина оправдовується ділами, а не тільки вірою. Так само й блудниця Рахав не була оправдана ділами, коли приймала посланців і посилала їх. Бо як тіло без духа мертве, хіба Авраам не був нашим батьком, так і віра без діл мертва”.

Чому послух Богу важливий?

Коли ми слухаємося Бога, ми наслідуємо Бога в Його атрибутах любові, святості та смирення. Це шлях, яким християнин може зростати в поступовому освяченні. Коли ми слухаємося, Бог благословить нас. Послух також важливий для поклоніння Богу так, як Він заповідав.

31) 1 Царств 15:22 “Чи Господь так любить цілопалення та жертви, як слухняність голосу Господньому? Ось, слухняність краща за жертву, а слухняність – за баранячий жир”.

32) Івана 4:23-24 “Але настане година, і вона вже є, коли правдиві поклонники будуть вклонятися Отцеві в дусі та правді, бо Отець шукає таких людей, щоб поклонялися Йому. 24 Бог є дух, і ті, що поклоняються Йому, повинні поклонятися в дусі та правді.”.

33) Івана 7:17 “Коли хто хоче чинити Божу волю, той пізнає, чи вчення від Бога, чи я говорю від себе”.

Святий Дух і послух

Святий Дух дає нам можливість слухатися. Послух випливає з нашої вдячності Богові за Його благословення, милість і благодать. Як християни, ми індивідуально несемо відповідальність за власне духовне зростання, але воно неможливе без сили Божої. Цей процес, прогресуюче освячення, відбувається, коли ми зростаємо в нашому пізнанні Його, любові до Нього і послуху Йому. Навіть уПрийняття людиною заклику до спасіння є актом послуху.

Тож шукаймо нашого Спасителя з радістю та нетерпінням. За будь-якої нагоди підбадьорюймо один одного у ходінні з Христом. Живімо в покорі та послуху Йому, бо Він того вартий.

34) Івана 14:21 “Хто має Мої заповіді і виконує їх, той любить Мене; а хто любить Мене, той буде любити Отця Мого, і Я полюблю його і об’явлюся йому”.

35) Івана 15:10 “Якщо Мої заповіді будете виконувати, то в Моїй любові перебувати будете, як і Я заповіді Отця Мого дотримав і в Його любові перебуваю”.

36) Филип’янам 2:12-13 “Отож, мої любі друзі, як ви завжди були слухняні – не тільки в моїй присутності, але тепер набагато більше за моєї відсутності, – так і тепер зі страхом і трепетом чиніть своє спасіння, бо це Бог діє у вас, щоб ви хотіли і діяли на виконання Свого доброго наміру”.

37) Євреїв 10:24 “Подумаймо, як ми можемо спонукати один одного до любові та добрих діл”.

Приклади послуху в Біблії

38) Євреїв 11:8 “Вірою Авраам, коли його покликали йти на місце, яке він згодом отримає у спадок, послухався і пішов, хоча й не знав, куди йде”.

39) Буття 22:2-3 “Тоді Бог сказав: “Візьми сина твого, єдиного твого сина, якого ти любиш, Ісаака, і піди до краю Морії, і принеси його там у цілопалення на горі, яку я тобі покажу.” 3 Рано-вранці наступного дня Авраам устав, запряг осла свого, взяв із собою двох слуг своїх і сина свого Ісаака. Нарубавши достатньо дров для цілопалення, він вирушив на те місце, яке вказав йому Бог.про нього”.

40) Филип’янам 2:8 “І, з’явившись у подобі людини, Він упокорив Себе, ставши слухняним аж до смерті, навіть смерті хресної!”

Melvin Allen

Мелвін Аллен пристрасно вірить у слово Боже та віддано вивчає Біблію. Маючи понад 10 років досвіду служіння в різних міністерствах, Мелвін розвинув глибоку вдячність за змінну силу Святого Письма в повсякденному житті. Він має ступінь бакалавра богослов’я в авторитетному християнському коледжі та зараз здобуває ступінь магістра з бібліїстики. Як автор і блогер, місія Мелвіна полягає в тому, щоб допомогти людям краще зрозуміти Святе Письмо та застосовувати вічні істини у своєму повсякденному житті. Коли він не пише, Мелвін любить проводити час із сім’єю, досліджувати нові місця та брати участь у громадській діяльності.

Що таке послух і з чого він починається? — митрополит Антоній пояснює складні місця Апостольських послань (відео)

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує роздуми керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського та Броварського Антонія над богословськими темами Апостольських Послань. У черговому випуску владика Антоній пояснює слова апостола Павла з Другого послання до Коринфян (2Кор. 2, 9).

У Церкві ми постійно чуємо про важливість і необхідність послуху. Але що взагалі таке послух, з чого він починається і чому важливий для нас? Про щаблі істинного послуху, що ведуть до Бога.

Друге послання апостола Павла до Коринфян 2, 9:

Бо на це я й писав, щоб пізнати ваш досвід, чи в усім ви слухняні.

Дуже часто в Церкві ми чуємо про послух, про його важливість і необхідність у справі спасіння. Але чому послух такий важливий для людини? Що взагалі таке послух, з чого він починається?

Послух починається з зовнішнього виконання того, що було доручено. Спочатку послух старшим, потім іншій людині, була б тільки розумною її вказівка. Але це тільки початок. Треба йти далі, коли навчишся слухатися людини.

Наступний щабель – слухатися голосу совісті. Він може бути владним, але і його, якщо постійно чинити опір, можна заглушити. Це завжди велика втрата. Не випадково завжди вважалося, що безсовісна людина – майже пропаща.

Голос совісті треба вміти чути. Це легко робити лише тому, хто звик слухатися іншого заради того, аби навчитися послуху волі Божій. Голос совісті більш тонко картає душу і тому вимагає великої уваги.

Далі людина може навчитися чути ще більш тонкий і навіть ніжний, як кажуть духівники, – голос Ангела-охоронця. Але й це не вища межа.

Деякі подвижники відчувають і голос Духа Святого. При цьому вони говорять: «Просто так людині, оглушеній шумом пристрастей, цього не почути». Тому що вимоги зростають.

Що потрібно? Самозречення. До нього тим більше людина відразу не здатна. Подвиг потрібен. Послухом цей подвиг і починається та веде людину вище і вище – до Бога.

Читайте наші новини у Тelegram : швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!